Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

05.12.2022

Вакцинація від інфекційних хвороб.

Вакцинація – надійний захист від інфекційних хвороб.

 

Воєнні дії створюють сприятливі умови для  виникнення та поширення інфекційних захворювань. Через травми під час війни високим є ризик правця. Вакцинація залишається найкращим способом попередити важкий перебіг захворювання на грип, коронавірусну хворобу та дифтерію та єдиним надійним способом вберегтися від правцю.

 Фахівцями  ДУ «ТМО МВС України по Донецькій області» проводяться профілактичні щеплення  осіб, які мають право на обслуговування в закладі із залученням мобільних бригад.

 Профілактика грипу та ГРВІ в епідемічному сезоні 2022-2023 років проводиться вакциною Ваксігрип Тетра (виробник Санофі Пастер, Франція). Дана вакцина забезпечує активну імунізацію проти чотирьох актуальних штамів вірусу грипу (двох підтипів А і двох типів В). Вона абсолютна безпечна для людини (інактивована). Імунітет після введення вакцини Ваксігрип зберігається до 12 місяців, що гарантує стійкий захист від грипу на увесь сезон вірусних захворювань. 

Щеплення бустерною дозою від COVID-19 надзвичайно важливе в умовах поширення штаму Омікрон, тим більше під час війни, коли можливість дотримуватися застережних заходів, як от дистанція, провітрювання чи носіння маски, є не завжди.

Щеплення від дифтерію та правцю вакциною АДП-м є обов’язковими та проводяться за календарем профілактичних щеплень, якого потрібно дотримуватися. Імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років.  Своєчасне проведення вакцинації є дуже важливим для запобігання розвитку цих небезпечних інфекцій.

(с) 2024

Запис до лікаря