Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

16.11.2023

Тренінг «Моделі тестування на ВІЛ та вірусні гепатити за ініціативою медичного працівника»

Під час війни існує істотний ризик підвищення зростання захворюваності на інфекційні хвороби, які мають парентеральний шлях передачі. Внаслідок бойових дій збільшується кількість контактів з кров’ю людей із невідомим ВІЛ-статусом.

З метою підвищення знань медичних працівників щодо консультування, тестування та діагностики ВІЛ-інфекції та вірусних гепатитів у ДУ «ТМО МВС України по Донецькій області» 15.11.2023 року пройшов тренінг «Моделі тестування на ВІЛ та вірусні гепатити за ініціативою медичного працівника».

 Під час тренінгу лікар епідеміолог КП «Дніпропетровський обласний медичний центр соціально значущих хвороб» ДОР розповіла про ризики та вірогідність інфікування, шляхи передачі ВІЛ та вірусних гепатитів, сучасні методи діагностики та профілактики цих інфекцій. Опрацьовано алгоритм проведення постконтактної профілактики ВІЛ, проведення якої особливо важливо для медичного персоналу, а також працівників правоохоронних органів та військовослужбовців у разі, якщо мав місце контакт із кров’ю.

Під час тренінгу лікарі та медичні сестри отримали корисні теоретичні та практичні знання та навички, які завірені сертифікатами із нарахуванням балів БПР (безперервного професійного розвитку). 

(с) 2024

Запис до лікаря