Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

21.01.2022

У військовій частині 3057 відбулась кампанія з популяризації вакцинації

У військовій частині 3057 відбулась кампанія з популяризації вакцинації

 

Про користь вакцинації гвардійцям розповіла начальниця центру превентивної медицини, лікарка територіального медичного об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Донецькій області Олександра Алфьорова.

 

Наразі було розглянуте питання щодо бустерного щеплення проти COVID-19. Пані Олександра розповіла гвардійцям про ефективність введення бустерної дози препарату, специфіку та оптимальні терміни ін’єкцій. Також було обговорено і розвіяно найпопулярніші міфи щодо вакцинації, більшість яких стосувалися вакцин проти коронавірусної хвороби.

 

Крім того, лекторка проінформувала особовий склад військової частини щодо необхідності та ефективності щеплення від грипу. Пані Олександра зазначила, що для гвардійців щеплення проводиться абсолютно безкоштовно південнокорейською вакциною «Джісі Флю Квадрівалент», виробництва фармацевтичної фірми «Грін Крос Корпорейшн».

 

«Яким би не був штам вірусу, варто запам'ятати і дотримуватися найголовніших простих правил. Адже грип, як і інші респіраторні віруси передається повітряно-крапельним шляхом і вражає органи дихання. Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРІ та ГРЗ», - зазначила лікарка.

 

Під час бесіди начальниця центру превентивної медицини нагадала гвардійцям про прості речі, які рятують життя та здоров’я, а саме: використання медичних масок, користування загальними правилами гігієни, регулярне проведення провітрювання приміщень та вологого прибирання та уникнення

(с) 2024

Запис до лікаря